Des de visites virtuals a museus i monuments a formació, espectacles pels més petits i pel·lícules i ebooks gratuïts, l’oferta de cultura i entreteniment a Internet és enorme

Encara que no puguis sortir de casa, Internet t’ofereix un ampli ventall d’activitats culturals i lúdiques en línia per gaudir amb tota la família. Pots escollir entre visites virtuals a museus i monuments, espectacles per als més petits, cursos, ebooks i pel·lícules gratuïtes… Tu tries!

 

Visites virtuals a museus

Els principals museus nacionals i internacionals, així com molts monuments, ofereixen la possibilitat de realitzar visites virtuals amb l’ajuda de tecnologies com el 3D i la realitat virtual.

Fes un tomb virtual pel Museu del Louvre de París, el British Museum de Londres, el Metropolitan Museum of Art de Nova York o el Museu de l’Hermitage de San Petersburg ​per gaudir de les millors obres d’art del món. També pots visitar en línia museus del nostre país com el Museo del Prado de Madrid o el Museu Nacional d’Art de Catalunya. O fer un cop d’ull als vídeos que cada dia comparteix a Instagram el museu Thermalia de Caldes de Montbui.

Visites virtuals a monuments

Segur que hi ha molts monuments de l’estranger i de casa nostra que encara no has pogut visitar o als que t’agradaria tornar. Et ve de gust fer un tomb pel Taj Mahal de l’Índia, l’Estàtua de la Llibertat de Nova York, el Coliseu i altres monuments de Roma, o l’Alhambra de Granada?

A Catalunya també pots visitar virtualment la Sagrada Família, la Casa Batlló, el Palau de la Música, l’Abadia de Montserrat o veure com era la Tarraco romana. I sense haver de fer cua!

Teatre i espectacles en línia

El Liceu a Casa et convida a gaudir de les millors òperes, concerts i representacions teatrals de la seva programació en alta definició. Per als més joves també hi ha El Petit Liceu, amb una selecció d’espectacles especialment adaptats per introduir els nens i nenes al món del teatre.

En l’àmbit internacional, el famós Cirque de Soleil ofereix aquests dies els seus espectacles en línia de forma gratuïta; mentre que la pàgina Broadway HD disposa d’un període de prova gratuït de 7 dies mitjançant el qual podràs veure musicals com Peter Pan o Jekyll & Hyde.

Cinema i sèries en línia

Les principals plataformes de vídeo a la carta, com Netflix, Prime Video, HBO o la recentment estrenada Disney+, disposen de períodes de prova gratuïts per poder veure tota mena de pel·lícules i sèries sense pagar. També ho fan les plataformes de cine independent com Filmin. I si busques a YouTube, pots trobar moltes pel·lícules clàssiques disponibles de forma gratuïta.

A més a més, Radio Televisión Española ha posat en marxa SomosCine, una plataforma que ofereix una seixantena de pel·lícules espanyoles actuals de manera gratuïta. També pots veure pel·lícules i sèries en línia sense haver de pagar a TV3 A la carta i altres televisions a Internet.

E-learning i formació en línia

Internet és un magnífic recurs educatiu per a grans i petits. Les Xerrades TED són amenes conferències d’experts reconeguts de tot el món, i a plataformes com EDX, MooC o Coursera et pots apuntar a cursos i classes magistrals de tota mena de matèries. Les imparteixen tant universitats internacionals (com ara Hardvard, Stanford, Yale o el MIT) com centres universitaris espanyols i catalans que aposten per aprenentatge en línia: UCM, UAB, UPVx… També hi ha tallers en línia per a nens i nenes, com els que ofereix l’Acadèmia d’Inventors.

Ebooks i còmics en línia

Si t’agrada llegir, estàs d’enhorabona perquè l’oferta de llibres electrònics gratuïts és més àmplia que mai. Amazon Kindle ofereix temporalment de forma gratuïta títols com La bodega de Noah Gordon, ambientat al Penedès, a més de desenes de clàssics en format electrònic.

També pots trobar molts ebooks gratuïts a plataformes com Google Play o Apple Books. I si ets usuari de les biblioteques públiques de Catalunya, a través del servei eBiblioCat pots accedir a una gran selecció de llibres, pel·lícules, música i premsa en línia de manera totalment gratuïta. I pels més petits de la casa, la revista Cavall Fort ofereix còmics i contes gratuïts a Internet.

Jocs i apps educatives

A més a més de les nombroses apps gratuïtes disponibles a les botigues d’aplicacions, a través d’Internet també és possible jugar gratuïtament a tota mena de jocs: parxís, Pictionary, Trivial, Monopoly… I a Vilaweb trobaràs una bona selecció d’apps educatives per aprendre jugant.

Gaudeix del millor oci i cultura en línia amb la ràpida fibra òptica de Cingles Comunicacions!

Articles recomanats