Sabies que Cingles Comunicacions pertany a l’Electra Caldense Holding, o més coneguda com l’Electra? Un grup centenari que ofereix serveis energètics a Caldes de Montbui i el seu entorn, i ara et porta també fibra òptica amb xarxa pròpia

Fa un segle, els veïns de Caldes de Montbui veien com els treballadors de l’Electra, una de les empreses energètiques més antigues del nostre país, instal·laven les primeres línies i transformadors per fer arribar l’electricitat a més veïns i empreses. Cent anys després, Cingles Comunicacions, una empresa del mateix grup, ha fet el mateix amb la fibra òptica.

A principis del segle XX, el progrés i la modernitat venien de la mà d’una nova tecnologia que ho va canviar tot: l’electricitat. La generalització de la il·luminació i els motors elèctrics van fer possible l’anomenada Segona Revolució Industrial, que va transformar totalment Catalunya.

Actualment estem vivint l’anomenada Tercera Revolució Industrial (i a punt de començar la Quarta), en què la tecnologia i les comunicacions estan transformant la societat i les empreses. El motor d’aquest canvi és internet, igual que l’electricitat o el vapor ho foren en les anteriors.

Però hi ha una cosa que no ha canviat en tot aquest temps: tant en l’arribada de l’electricitat com en la de la fibra òptica a Caldes de Montbui i rodalia, hi ha un mateix grup empresarial que hi juga un paper clau: Electra Caldense Holding, la matriu de Cingles Comunicacions.

Electra Caldense Holding, la força d’un grup centenari

La història del grup de l’Electra comença l’any 1917, quan un grup d’empresaris i particulars de Caldes de Montbui van decidir associar-se per renovar i ampliar la xarxa elèctrica del municipi i el seu entorn. Malgrat les dificultats que implica competir amb les grans empreses energètiques nacionals, durant més d’un segle l’Electra va aconseguir mantenir el seu objectiu d’oferir un subministrament elèctric de qualitat a les llars i les empreses calderines.

A finals del segle XX, amb la liberalització progressiva del sector energètic, l’Electra va poder començar a expandir-se per subministrar electricitat a altres municipis propers com Sant Feliu de Codines, Gallifa, Palau Solità i Plegamans, Sentmenat, Sabadell, Sant Llorenç Savall, Bigues i Riells i Santa Eulàlia de Ronçana. En paral·lel, l’empresa també es va introduir en nous àmbits del negoci elèctric, com la comercialització i la generació d’electricitat amb fonts renovables.

Cent anys després, l’Electra és una empresa familiar que forma part de la història local i s’ha convertit en sinònim d’experiència, fiabilitat i proximitat. Actualment, l’Electra Caldense Holding és un grup empresarial àmpliament diversificat que engloba diferents línies de negoci.

Les principals empreses que en formen part són:

Curiosament, a més a més de pertànyer al mateix grup d’empreses, la història de com va néixer Cingles Comunicacions té molts paral·lelismes amb els orígens de l’Electra.

Cingles Comunicacions: una xarxa de fibra òptica pròpia per un internet de qualitat

Com també va succeir fa més d’un segle amb l’electrificació de Catalunya, els grans operadors de telecomunicacions centren els esforços d’implantació de la seva xarxa en les grans ciutats i deixen en segon terme la resta del territori. El resultat és que molts consumidors estan descontents amb el seu proveïdor de telefonia i internet: paguen unes de les tarifes més cares d’Europa a canvi d’un servei que no sempre ofereix la qualitat i velocitat que es prometen.

Per aquesta raó, el 2017 va néixer Cingles Comunicacions amb l’objectiu principal de desplegar una xarxa de fibra òptica pròpia que permeti als veïns i les empreses de la Catalunya interior gaudir dels serveis de telecomunicacions de darrera generació amb qualitat i preu competitiu.

Els serveis de Cingles Comunicacions inclouen internet amb fibra òptica i telefonia per a particulars, autònoms i empreses, a més a més d’altres serveis com ara telefonia IP, VPN, etc. Centenars de clients de Caldes de Montbui i la seva rodalia ja gaudeixen dels serveis de Cingles Comunicacions, junt amb empreses i entitats locals com el Centre Democràtic i Progressista.

Seguim treballant cada dia per ampliar l’abast de la nostra xarxa de fibra òptica i convertir-nos en un operador de telecomunicacions integral, de la mateixa manera que va fer la nostra matriu al sector energètic. Per tant, quan vegis una furgoneta amb el logotip de Cingles Comunicacions i operaris treballant al carrer, vol dir que estem instal·lant noves connexions de fibra òptica, amb la mateixa voluntat de servei públic i proximitat que van ser l’origen de l’Electra.

Cingles Comunicacions és la fibra òptica de l’Electra i molt més. Informa’t!

Articles recomanats