Si et diem que Internet ha revolucionat el nostre món a tots els nivells segur que no t’expliquem res que no sàpigues, veritat? Tant en l’àmbit laboral com en el personal, l’accés a la xarxa ha suposat una infinitat de canvis en les nostres vides que, per descomptat, arriben també a l’àmbit educatiu. Avui, precisament, volem parlar-te sobre els avantatges que suposa l’ús d’Internet en els col·legis.

Com Internet ha millorat l’educació a les escoles

La tecnologia ha canviat per sempre l’educació, i ho ha fet donant accés als alumnes a una font d’informació il·limitada en la qual el volum de dades és pràcticament inabastable. En un primer moment la introducció d’Internet en els col·legis va generar tants dubtes com a lloances, però avui sabem que els seus avantatges són enormes. Entre elles, volem destacar les següents:

Informació accessible ràpidament les 24 hores al dia

Internet permet als estudiants accedir a informació il·limitada sobre qualsevol tema, d’una manera molt més ràpida que limitant-se als llibres de la biblioteca del seu col·legi. Així es difuminen els límits del coneixement.

Els ajuda a ser crítics amb la informació

A Internet, com ja saps, hi ha moltíssima informació sobre qualsevol tema, però això no significa que tot sigui correcte o estigui degudament contrastat. En usar Internet en el col·legi els nens aprenen a comparar fonts, a verificar la informació i a filtrar les dades que reben, desenvolupant així el seu esperit crític.

Més formats per complementar la informació

En els llibres, els estudiants troben textos, imatges i gràfics. Però en Internet la informació es presenta en tot tipus de vídeos, àudios, animacions, infografies… Les dades poden aparèixer en multitud de formats i els alumnes han d’aprendre a complementar tota aquella informació que reben per tenir un quadre complet d’allò que estan estudiant.

Fomenta el debat i la col·laboració

L’ús d’Internet en els col·legis fa que els infants hagin de col·laborar per decidir quina informació els interessa sobre un tema i quina no és rellevant. A més, genera debats per discutir totes les dades recopilades i veure si són verídics o no. D’aquesta manera, aprenen a compartir idees i a defensar el seu punt de vista.

Com pots veure, Internet ha canviat l’educació per sempre i ofereix un enorme ventall de possibilitats no solament per aprendre, sinó també per treballar atributs dels infants que, en el futur, els seran de gran utilitat.

Recommended Posts