La fibra òptica simètrica és un concepte que està de moda i que s’està oferint com una tecnologia capdavantera.

Però, saps exactament què és la fibra òptica simètrica? Què la diferència de la fibra òptica tradicional o asimètrica? D’aquest tema volem tractar avui i explicar-te en què consisteix aquesta nova oferta al món d’internet i quins són els avantatges que obtindries en cas que volguessis contractar-la.

La simetria de la fibra òptica simètrica consisteix que les velocitats de pujada i de descàrrega són les mateixes.

Fins al moment, les connexions a internet tradicionals o asimètriques solien oferir una determinada velocitat de baixada, i una velocitat de pujada que és un 10% de la velocitat de baixada. Això corresponia a les necessitats dels clients, que volien veure i descarregar informació d’internet i no volien pagar de més per la pujada.

Avantatges de la fibra òptica simètrica

Però avui dia les necessitats dels usuaris d’internet comencen a canviar, i la velocitat de pujada cobra protagonisme.

Usem la velocitat de pujada cada vegada que volem compartir informació, fotos o vídeos a les xarxes socials.

També pugem contingut quan usem serveis en el núvol, com Google Drive o Dropbox.

I, per descomptat, necessitem una bona velocitat de pujada per penjar vídeos en YouTube o arxius en plataformes com a Mega o WeShare.

Per fer totes aquestes activitats amb fluïdesa, podem necessitar la fibra òptica simètrica.

Altres activitats per les quals podem necessitar una connexió de fibra òptica simètrica són les videoconferències o els videojocs en línia.

Si volem transmetre vídeo en temps real a través de Skype o Facetime, necessitem una bona velocitat de pujada.

El mateix ocorre amb els jocs en línia si volem evitar el lag.

Un altre col·lectiu que pot beneficiar-se de la fibra òptica simètrica són els professionals que treballen a distància i necessiten enviar grans quantitats de dades o arxius pesats.

En general, la fibra òptica simètrica pot presentar molts avantatges, tant per a empreses i professionals, com per a particulars i usuaris domèstics.

Per aquest motiu, i per a que contractar la fibra òptica simètrica no representi una despesa afegida, a Cingles Comunicacions incloem directament la simetria en el preu de la fibra òptica.

Articles recomanats