Els sistemes de distribució GPON s’estan popularitzant entre els usuaris i els proveïdors d’internet en els últims temps. GPON són les sigles en anglès de Gigabit-capable Passive Optical Network, o Xarxa Òptica Passiva amb capacitat de Gigabit. Aquesta tecnologia d’accés a telecomunicacions usa la fibra òptica per fer arribar la connexió fins a l’usuari final i té molts avantatges dels quals en volem parlar avui.

Aquests sistemes presenten una gran quantitat de característiques avantatjoses. Entre elles podem destacar l’augment de l’amplada de banda i la distància. Aquesta tecnologia permet una amplada de banda superior a 1 GB i distàncies superiors als 20 km. I això ocorre sense que es perdi qualitat de servei. De fet, la qualitat i l’amplada de banda és fins i tot major que amb altres tecnologies.

Avantatges d’un sistema de distribució GPON

Usar un sistema de distribució GPON també ofereix major fiabilitat. La fibra òptica és la tecnologia més robusta i fiable de la qual disposem per a la transmissió de dades i el clima i les condicions electromagnètiques no afecten el seu correcte funcionament. De la mateixa manera, la tecnologia GPON és segura, ja que la informació que viatja per ella està xifrada per evitar bretxes i robatori de dades.

És la manera perfecta d’integrar una gran quantitat de serveis, tant en la llar com en l’oficina. A través d’aquest sistema podem disposar de connexió a internet, trucades VoIP, vídeo a la carta, videoconferències, videojocs en línia, serveis de domòtica i Internet de les Coses i molt més. La qualitat i robustesa de la tecnologia permeten integrar tots aquests serveis sense que la qualitat de la connexió es ressenti.

En usar una sola xarxa per a tots els serveis que necessitem, un sistema de distribució GPON també ens estalvia costos en manteniment i reparació d’avaries. A més, aquest tipus de sistemes són ampliables, en cas que vulguem incloure nous serveis en el futur.

Si fins fa pocs anys havíem d’esperar díes per veure un capítol nou de la nostra sèrie favorita, i ara volem veure temporades senceres en un dia, què voldrem dins d’una dècada o dues?

Recommended Posts