Resposta a les preguntes més habituals

GESTIONS – INTERNET – MÒBIL – TELEFONIA FIXA – PORTABILITAT

Pots fer-te client de Cingles de tres maneres diferents: a través del nostre web https://cinglescomunicacions.com; per telèfon, trucant 900 18 17 76; o personalment a les nostres oficines Pl.Catalunya, 6, Caldes de Montbui.

Només necessites ser major d’edat, tenir un compte bancari i una adreça de correu electrònic. Si vols passar-te a Cingles conservant el teu número de sempre, has de ser el titular de la línia i no tenir cap altra portabilitat en curs. Les dades que et demanarem són els següents: el número de telèfon que vols portar, l’operador al qual pertanys. En el moment de la signatura del contracte, hauràs de portar factura de l’antic operador, el DNI.

Si, hauràs d’enviar a info@cinglescomunicacions.com una foto, o una fotocòpia digitalitzada per les dues cares, del document d’identitat del titular de la línia i d’un rebut domiciliat al compte que ens has indicat a nom del titular i amb una antiguitat no superior a 4 mesos, o fotocòpia de la cartilla bancària en què aparegui com a titular del número del compte, també necessitem una foto, o una fotocòpia digitalitzada de la factura del teu actual operador.

No existeix el compromís de permanència en Cingles. Ets lliure de marxar quan vulguis. Tot i això comptem amb una taxa de fidelitat del 99%.

Sol·licitud i Activació

Preguntes i respostes sobre activació d’alguns serveis i altres operatives.
Si has realitzat correctament tots els passos de la contractació, el teu SIM estarà disponible a les nostres oficines en el moment que t’avisin per telèfon o Mail, serà el titular qui reculli la targeta SIM (ha de signar el contracte i la sol·licitud de portabilitat), per motius legals no és possible lliurar la comanda a terceres persones (encara que tinguin autorització).
La SIM s’activarà 36 hores desprès de recollir-la, si no hi ha petició diferent del client.
Per activar la teva targeta SIM només has de fer la primera trucada. Recorda que per poder rebre missatges SMS també hauràs d’enviar primer un.

Si per equivocació tecleges malament tres vegades el teu codi PIN, el teu SIM quedarà bloquejada i el teu telèfon et sol·licitarà la clau PUK. Podràs trobar-la al revers de la targeta de ión mobile que contenia el teu SIM Recordes que tenia escrit “Guardeu aquesta targeta en un lloc segur. Pot necessitar-la”, doncs bé, ens referíem a això. Si per una estranya casualitat no aconsegueixes recordar on la vas posar aquell dia a causa de la il·lusió que et va provocar fer-te de Cingles, pots trucar des d’un altre telèfon al 911.090.090 en horari comercial i els nostres companys t’ajudaran. Si et trobes fora d’Espanya has de trucar al + 34911090092.
Per canviar el PIN assignat per defecte per una altra clau que recordis més fàcilment consulta la guia del teu telèfon.

Cingles Comunicacions t’ofereix el servei gratuït de bústia de veu des del mateix instant en què actives teva SIM. Podràs accedir-hi trucant al 121. Si et trobes a l’estranger ho podràs fer des del +34 911 090 099.
¡I tant que si! Escriu en el teu mòbil (com si fessis una trucada) el codi ## 002 # i prem la tecla de trucada. La teva bústia quedarà desactivada.
Ho podràs fer a través de “@rea ión mobile” de la nostre web. Però per això t’hauràs de registrar abans, o gratuïtament en el número 222 des de la teva línia de ión mobile. (cingles).
Sí. Quan actives el desviament de trucada estàs automatitzant que el teu número truqui al telèfon del desviament. És aquesta la tarifa que se t’aplicarà, exactament la mateixa que resultaria de trucar des del teu mòbil a la línia de desviament.
Ho podràs realitzar a través del @area ion mobile (la nostra oficina virtual). Per poder accedir a aquesta gestió i moltes altres hauràs haver-te registrat prèviament al @area ion mobile. Gratuïtament en el 222 des del teu telèfon mòbil si necessites ajuda.
Cingles no permet l’enviament d’aquest tipus de missatges.
Als països pertanyents a la Zona UE no és necessari el roaming. S’aplica la mateixa tarifa que en operar amb la teva línia en territori nacional, amb algunes restriccions que pots consultar a les condicions generals de la teva tarifa. El servei de roaming serà necessari per a la resta de països.

Serveis

Aquí trobaràs resposta a algunes de les preguntes sobre consums, trucades a l’extranger, facturació, …
Pots consultar els teus consums a traves de la App mòbil de Cingles (ion Mobile). La podràs descarregar gratuïtament tant a la App Store com a Google Play. També pots realitzar la consulta des de la nostra oficina virtual. Per fer-ho només has d’accedir a “@rea ion mobile”. L’accés el trobaràs a la part superior dreta de la web. www.ionmobile.es.
És clar que sí, només has de trucar al telèfon gratuït 222 des de la teva línia Cingles comunicacions. Establirem per al teu consum el límit màxim que decideixis, i abans que hagis consumit aquest import rebràs un SMS informatiu.
Com a client Cingles comunicacions podràs trucar a mòbils i fixos de qualsevol país, així com enviar SMS. Només hauràs de anteposar el prefix internacional del país de destinació. Pots fer clic aquí per obtenir la llista dels preus / tarifes internacionals. Et recordem que des del 2017.06.15, per als països pertanyents a la Zona UE, el preu dels minuts i dades consumits és el mateix que has contractat en la teva tarifa de Cingles comunicacions, amb algunes restriccions que pots consultar a les condicions particulars de la teva tarifa.
Per trucar amb número ocult només has de marcar la seqüència #31# en la pantalla del teu telèfon, seguit del número de telèfon al qual voleu trucar. Després prem la tecla de trucada i estaràs trucant amb número ocult / privat. Recorda que no es pot amagar el teu número per enviar SMS, ni tampoc podràs saber el número d’algú que t’hagi trucat a tu amb número ocult.
L’emissió de la factura és el dia 5 de cada mes, i el cobrament es passa al teu banc el dia 15.
A causa de la nostra política mediambiental, i per garantir la privacitat dels nostres clients en el cas de canviïn de domicili i oblidin comunicar-ho, animem als nostres clients a què es decantin per l’opció de rebre les factures per correu electrònic. Tanmateix és el client qui decideix, en el moment de la contractació, com rebrà les seves factures. En cas de voler modificar la manera de recepció de la mateixa només ha de sol·licitar-ho a través del correu electrònic info@cinglescomunicacions.com.
Per restablir el teu servei només t’has de posar en contacte amb nosaltres a través del telèfon 900181776, en horari oficina. Després d’informar de que vols procedir a liquidar el deute pendent, els nostres companys es posaran en contacte amb l’Oficina de Recobraments, on et facilitaran un número de compte per a fer la transferència. Un cop rebuda la transferència, si s’ha realitzat en horari d’oficina, el teu servei es restablirà immediatament.

Internet

Preguntes i respostes habituals sobre internet en el mòbil.
Pots realitzar consultes sobre la teva cobertura 3G i 4G en la secció Cobertura que trobaràs tant al menú superior com inferior de la nostra web oficial www.ionmobile.es.
Si, t’enviarem un SMS gratuït quan arribis al 80% de la capacitat contractada. Quan hagis consumit més del 90% rebràs un segon SMS informant-te sobre la possibilitat de contractar un bo addicional amb el qual podràs continuar navegant a màxima velocitat.

Si vols connectar un ordinador, iPad o Tablet a la connexió d’internet mòbil del teu telèfon, podràs fer-ho a través del teu Android o iPhone amb l’opció “compartir internet.”

Android: Només has de seleccionar “ajustos”, anar a “connexió sense fils” i un cop allà, seleccionar l’opció “ancoratge a xarxa i zona WiFi” o “AP Mòbil” o “Vinculació i zona WiFi portàtil” (depenent del model de mòbil pot canviar el nom de la funció). Un cop hagis activat aquesta opció i introduït un nom i una contrasenya per a la xarxa Wifi, podràs connectar-te amb el dispositiu triat. NOTA: Hem detectat que amb alguns models de telèfon Android (p.e: Samsung Galaxy Ace) no és possible compartir dades amb l’aplicació que ve per defecte. En aquest cas la solució és molt fàcil, només hauràs de descarregar de Google Play l’aplicació “Tethering Widget”, col·locar el Widget a l’escriptori i seleccionar la manera de compartir internet (Wifi o USB). En el cas del Samsung Galaxy Mini per activar aquesta opció cal afegir un detall més. En el moment de crear la connexió a Internet, el tipus d’APN no ha de quedar “DEFAULT” sinó que has de seleccionar l’opció “INTERNET + DUN”

iPhone: Anar a “Configuració” i Seleccionar l’opció “Compartir internet”. Activa l’opció “Compartir internet” i estableix una contrasenya per a la xarxa. Finalment hauràs de buscar la xarxa des d’un dispositiu, connectar-te i introduir la contrasenya.

Utilitzem la xarxa de MOVISTAR, per la qual cosa compartim la seva mateixa cobertura 3G i 4G. I donem cobertura a més del 98% del territori espanyol.

Mòbil

Aquí trobaràs resposta a algunes de les preguntes més habituals sobre telefonia mòbil.
El nostre proveïdor de xarxa és MOVISTAR, de manera que amb les nostres tarifes mòbils podràs gaudir de la mateixa cobertura que qualsevol client que tingui la seva línia amb MOVISTAR.
Sí, es fa la portabilitat del número sense cap cost associat.
En cas d’equivocar-te tres cops en teclejat el PIN hauràs d’introduir el codi PUK.
Per recuperar-lo has de posar-te en contacte amb al nostre Servei d’Atenció al Client 900181776 i t’indicarem com fer-ho.
Depen del telèfon mòbil que tinguis, truca’ns i t’ajudem.
Has de posar-te en contacte amb al nostre Servei d’Atenció al Client 900181776 i indicar-ho.

Telefonia Fixa

Aquí trobaràs resposta a algunes de les preguntes més habituals sobre telefonia fixa.
Tenim un llistat de preus en funció del prefix internacional, contacta amb nosaltres per sol.licitar-lo
Trucades il·limitades! No té cap cost.
Només cal connectar la sortida telefònica del router a qualsevol entrada de telèfon de casa.
Els serveis de reconeixement de trucades i bústia de veu et vindran activats automàticament. A més, tens opció d’activar un desviament de trucades de manera també gratuïta.
Per poder portar un número de telèfon fix es precisa d’una fotocòpia de la factura de l’operador actual i del DNI del titular de la línia. Juntament amb aquests documents cal signar l’ordre de portabilitat amb la tria del dia que es vol portar el número (15 dies per poder garantir la instal·lació i la comprovació del servei). El dia que es porti el telèfon únicament caldrà connectar el telèfon fixa a la sortida habilitada del router.

Portabilitat

Preguntes i respostes més habituals en temes de portabilitat.
La portabilitat es un procés molt senzill que consisteix en canviar d’operador sense canviar de número de telèfon. Els tràmits comencen en el moment que reculls la teva SIM. (firma de contracte i sol·licitud de portabilitat). Els passos són els següents: en el moment que tens la SIM, s’inicia el procés de portabilitat. Cingles contactarà amb el seu actual proveïdor de serveis i t’enviarem un SMS (networks) indicant la data per la finestra de canvi. Quan arribi aquesta data només has de canviar la targeta SIM del teu telèfon per la teva nova SIM de ION Mobile i realitzar la teva primera trucada per que es produeixi l’activació. Recorda que has de configurar l’APN. Hi ha una secció en aquesta web i al nostre blog que t’explica com fer-ho.
Si en algun moment necessites saber l’estat del teu procés de portabilitat nomes ens has de trucar al 900 18 17 76 o 911 090 090 i aclarirem els teus dubtes.
El ICC, i el número de telèfon, son les dades que identifiquen la teva targeta SIM. El ICC es un número que trobaràs al revers de la teva targeta del teu mòbil impresa just al costat del xip.
Pots cancel·lar el procés trucant al 900181776 en horari d’oficina, escrivint a info@cinglescomunicacions.com, o notificant-lo al punt de venda on vas recollir la SIM. T’aconsellem que realitzis la notificació abans de les 13:30 del dia hàbil següent al dia en que hagis realitzat l’activació de la portabilitat. Transcorregut aquest període la teva línia portarà amb Cingles. Un cop activa, si vols tornar al teu anterior operador hauràs d’iniciar de nou els tràmits de portabilitat inversa.

Contacta amb nosaltres si no has resolt els teus dubtes