Barcelona torna a ser la ciutat amfitriona d’una de les trobades tecnològiques més rellevants del món: Mobile World Congress. Del 26 al 29 de febrer, la ciutat comtal ha sigut l’epicentre de la innovació, amb el llançament de nous productes i tecnologies que marcaran el rumb del mercat en els pròxims mesos. 

Amb una assistència propera als 100.000 participants, més de 2.400 expositors i uns 1.100 conferenciants, marques líder com Samsung, Xiaomi, Google, Microsoft, Nokia o Huawei s’han donat cita en aquest esdeveniment. 

Tot i que el seu nom suggereix un enfocament exclusiu en dispositius mòbils, el Mobile World Congress està evolucionant cap a una plataforma d’exposició per a una àmplia gamma de tecnologies, des de robots fins a desenvolupaments d’intel·ligència artificial i el més recent en pantalles. Aquí tens algunes de les novetats: 

Cotxe volador d’Alef Aeronautics 

Un dels llançaments més destacats és el cotxe volador presentat per la startup Alef Aeronautics. Tot i que aquest concepte pugui recordar a vehicles de ciència-ficció, com el DeLorean de “Retorn al Futur”, Alef Aeronautics ha portat aquesta visió al món real. Amb unes 3.000 unitats ja reservades, aquest cotxe volador elèctric promet revolucionar el transport urbà amb la seva capacitat per recórrer fins a 322 quilòmetres per carretera i 170 per aire. 

Càmeres d’última generació 

Les millores en les càmeres de telèfons són una tendència destacada, amb productes com el ZTE Nubia Z60 Ultra, que compta amb tres càmeres i capacitat per gravar en 4K. Xiaomi també es suma a aquesta cursa amb el llançament del seu Xiaomi SU7 Max, un cotxe elèctric amb tecnologia de vanguardia i un sistema operatiu innovador anomenat HyperOS. 

Traducció instantània i imatges amb IA 

Samsung presenta millores en les seves càmeres amb intel·ligència artificial, oferint opcions avançades d’edició en temps real. A més, introdueixen un servei de traducció instantània en les trucades, anomenat Live Translation, que facilitarà la comunicació en múltiples idiomes. 

Pantalles flexibles i transparents 

Lenovo sorprèn amb un portàtil que combina realitat augmentada i realitat virtual, mentre que Motorola presenta un prototip de mòbil amb una pantalla flexible que es pot portar com una polsera. 

Gossos robot 

Els robots també són els protagonistes, com el CyberDog 2 de Xiaomi i el Dynamic 1 de Tecno. Aquests robots incorporen intel·ligència artificial i responen a comandes de veu, oferint una àmplia gamma de funcionalitats que van des de la il·luminació de camins fins a la interacció amb l’usuari. 

Novetats en Android 

Google revela millores impulsades per intel·ligència artificial en les seves plataformes i serveis, des d’Android Auto fins a Google Docs, prometent una experiència més intuïtiva i personalitzada per als usuaris. 

Aquestes són només algunes de les novetats presentades en el Mobile World Congress 2024. El futur de la tecnologia mai havia estat tan emocionant!