Vols tenir sempre la millor cobertura al teu telèfon mòbil? A Cingles Comunicacions t’oferim la possibilitat d’escollir la cobertura de l’operador de xarxa que més et convingui segons la zona on visquis o treballis. Un avantatge inclòs gratuïtament en totes les nostres tarifes de telefonia mòbil.

No hi ha res més frustrant que haver de fer una trucada o una consulta urgent a Internet i no tenir cobertura o que aquesta sigui dolenta. A Cingles Comunicacions això no et passarà, perquè totes les nostres tarifes de telefonia mòbil i packs d’Internet i mòbil permeten escollir la xarxa utilitzada.

 

Avui en dia, ens sembla el més normal del món poder trucar o navegar amb el nostre telèfon mòbil a qualsevol lloc. Però fins fa relativament pocs anys, la cobertura de la telefonia mòbil es limitava a les zones urbanes. I, de fet, en ple segle XXI encara hi ha molts pobles, urbanitzacions i fins i tot polígons industrials que no tenen cobertura mòbil o és insuficient, per exemple durant la temporada turística.

En telecomunicacions, la cobertura es refereix a l’àrea geogràfica en la qual està disponible un servei de veu (telefonia) o dades (Internet mòbil). La cobertura depèn de diversos factors, com ara la proximitat d’una antena que doni servei a la xarxa, la compatibilitat del dispositiu amb el tipus de xarxa o la saturació que hi hagi en aquell moment. Per això, en circumstàncies en què hi ha molta gent fent servir a la vegada el seu telèfon mòbil, per exemple en aglomeracions, poden produir-se problemes de cobertura.

A Cingles Comunicacions t’oferim una solució molt senzilla per garantir que sempre podràs tenir cobertura en el teu telèfon mòbil: la possibilitat d’escollir la xarxa de l’operador que vols fer servir en el moment de contractar les nostres tarifes de telefonia mòbil o les tarifes de fibra òptica i telefonia mòbil, sense cost.

 

Quin operador de telefonia mòbil té la millor cobertura?

Al nostre país hi ha més de 50 operadors de telefonia mòbil i Internet, però només quatre d’ells disposen d’una xarxa pròpia: Movistar, Vodafone, Orange i Yoigo/MásMóvil. Això vol dir que aquestes empreses són les que instal·len i gestionen les antenes que donen servei a la telefonia mòbil i Internet. La resta dels operadors lloguen la infraestructura d’aquestes empreses per poder donar servei als seus clients. Això es fa així per una qüestió d’estalvi i eficiència, perquè si cada operador tingués la seva pròpia xarxa, caldria instal·lar milers d’antenes de telefonia mòbil per tot arreu, fet que implicaria un gran impacte visual i social.

A priori, els quatre grans operadors amb infraestructura pròpia tenen una cobertura del 99 % del territori. Però això no vol dir que la qualitat del servei sigui igual a tot arreu. Pensem que una xarxa de telefonia és com una autopista: té una capacitat limitada i, si hi ha molts usuaris fent-la servir i no s’amplia el rendiment, aleshores es produeixen problemes de mala cobertura o falta de cobertura. És el que va succeir, per exemple, quan el confinament per la COVID-19 va disparar un 40 % l’ús de la telefonia i d’Internet i la velocitat es va reduir en alguns serveis, especialment a les hores de més utilització.

A més a més, no totes les xarxes són iguals. Actualment, al nostre país conviuen diverses xarxes que ofereixen diferents serveis i velocitats, amb una cobertura que també varia segons la zona:

  • Xarxa 2G: també coneguda com a GPRS, és la més lenta i dóna preferència a la veu sobre les dades. Això vol dir que mentre estàs parlant no pots navegar per Internet. Generalment, és l’única disponible en zones molt apartades o de muntanya.
  • Xarxa 3G: anomenada UMTS o HSPA, és l’evolució de l’anterior i ofereix una major velocitat, a més a més de poder parlar per telèfon i navegar per Internet a la vegada. És la xarxa disponible a la major part del territori.
  • Xarxa 4G: molt més ràpida que l’anterior, permet accedir a serveis de banda ampla. Normalment és la cobertura que podem trobar a les ciutats i els nuclis urbans.
  • Xarxa 5G: és la propera generació de les xarxes mòbils, que s’ha començat a implantar recentment i només està disponible en algunes zones de les grans ciutats.

Per tant, no podem dir que un operador tingui millor cobertura que un altre, ja que depèn de molts factors com el lloc on estiguem, la saturació de la xarxa o el tipus de connexió al qual estem intentant accedir.

 

A Cingles Comunicacions, tu tries la millor cobertura

D’acord amb la nostra filosofia de posar les coses fàcils i donar el millor servei als nostres clients, a Cingles Comunicacions t’oferim la possibilitat de triar la xarxa de l’operador que vols fer servir al teu mòbil. Actualment treballem amb Movistar i Orange, que són dos dels operadors que ofereixen una millor cobertura pel que fa a l’abast i la qualitat del servei, tant a nivell de veu com de dades de navegació.

En el moment de contractar la teva tarifa de telefonia mòbil o el teu pack de fibra òptica i mòbil a Cingles Comunicacions, podràs triar la xarxa que prefereixis en funció de la millor cobertura disponible a la teva zona. Aquesta possibilitat està inclosa en els preus de totes les nostres tarifes, no té cost addicional; però sí que es poden aplicar diferents preus o condicions segons la xarxa que triïs en funció de l’operador, un cop superats els minuts de veu inclosos en la teva tarifa. Si tens dubtes sobre quina cobertura et convé més en funció de la teva ubicació, posa’t en contacte amb nosaltres i t’informarem amb molt de gust.

Passa’t a Cingles Comunicacions i tria la teva xarxa per tenir sempre la millor cobertura mòbil!

Articles recomanats