En un món cada vegada més digitalitzat, les tendències en l’ús d’internet i dispositius mòbils estan experimentant canvis significatius, transformant la manera com vivim, treballem i interactuem. Cada cop hi ha més serveis digitalitzats i, a mesura que la demanda de connexió ultrarràpida i la cobertura mòbil ampla augmenta, la fibra òptica i la connectivitat mòbil emergeixen com a pilars essencials d’aquesta revolució digital. 

Segons dades de l’Institut Nacional d’Estadística, prop del 40% de les persones de més de 75 anys es comuniquen mitjançant aplicacions com el Whatsapp i un 25% envia correus electrònics i fa videotrucades. Per als menors de 74 anys, internet és un eina indispensable que té un 93% d’usuaris diaris, segons dades del 2023. L’Enquesta sobre equipaments i usos de tecnologies d’informació i comunicació a les llars (2019-2023) de l’Institut Nacional d’Estadística enumera quins son els serveis que fan servir els majors de 75 anys i destaca dades com el fet que 4 de cada 10 persones han utilitzat alguna vegada apps de missatgeria instantània. L’informe també afirma que el 1 de cada 4 persones ha fet algun cop trucades o videotrucades per internet, ha llegit notícies online o ha enviat correus electrònics. Gairebé la meitat dels internautes en aquesta franja d’edat ha buscat informació sobre temes de salut o ha fet servir la banca electrònica.  

Al cantó oposat i trobem l’arribada cada cop més avançada de l’accés a internet per als més joves. Segons l’INE, a Catalunya un 68,8% dels infants entre 10 i 15 anys disposen de telèfon mòbil i el 95,7% fa servir internet. 

Compromís amb la innovació i la sostenibilitat 

Amb l’auge dels serveis de streaming, videoconferències, jocs en línia i l’Internet de les Coses (IoT), la demanda de velocitat i fiabilitat en la connexió a internet és més gran que mai. La fibra òptica, amb la seva capacitat per oferir velocitats simètriques d’alts Mbps, emergeix com la tecnologia escollida per a milions de persones i empreses que busquen una experiència en línia sense interrupcions i de baixa latència. 

D’altra banda, la connectivitat mòbil juga un paper clau en l’assegurament de l’accés a internet en moviment. Amb el nombre de dispositius mòbils en augment constant, la capacitat de connectar-se a internet des de qualsevol lloc és ara una expectativa estàndard. Les xarxes 4G i 5G permeten una connectivitat sense fil ràpida i estable, obrint la porta a una àmplia gamma de serveis i aplicacions mòbils innovadors. 

En l’era digital en constant evolució, les empreses de telecomunicacions tenen un paper crucial a jugar. Això implica no només proporcionar tecnologies de vanguardia com la fibra òptica i la connectivitat mòbil, sinó també comprometre’s amb la innovació constant i la sostenibilitat ambiental. L’exploració de noves solucions tecnològiques i la implementació de pràctiques sostenibles són passos essencials per a un futur digital més brillant i accessible per a tothom. 

A Cingles Comunicacions tenim diferents plans i tarifes per a què triïs la que s’adapta més a tu: Disposem d’un servei de fibra òptica propi amb el què podràs navegar a màxima velocitat i fiabilitat amb la Tarifa Single. Si necessites internet i telefonia, tot en un, contracta la Tarifa Duo amb la que no pagaràs de mes per tenir telèfon fix i internet d’alta velocitat. Amb la Tarifa Trio, gaudeix d’internet amb fibra òptica, línia fixa per a trucades nacionals i a mòbils, i una línia mòbil. Tu esculls! 

Articles recomanats